Porcelænsfacader

Behandlinger

Facader eller tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder, og på denne måde er det muligt at gøre et smil mere harmonisk. Både facader (hvor forsiden dækkes) og kroner (hvor hele tanden dækkes) kan gøre tænder lysere og give dem en anden og mere harmonisk facon. Nogle gange kan materialet limes helt uden på tanden, mens det andre gange er nødvendigt at slibe 1-2 mm af tanden væk for at skabe plads til materialet. Ved fremstilling af en facade sliber tandlægen så lidt af tanden som muligt.

En krone fremstilles hvis det ikke mere er muligt at bygge en defekt tand op i plast. En krone anbefales, når der er for lidt tandsubstans tilbage, eller tanden er revnet og er svag som for eksempel en rodbehandlet tand. En krone består i dag typisk af tandfarvet porcelæn, der bliver tilpasset den enkelte patient, og bliver fremstillet, så tanden efter behandlingen ligner en naturlig tand. Man vil typisk ikke kunne se forskel på tanden med kronen og de andre tænder i tandrækken. Kronen er således en smuk og stærk løsning, der holder i mange år.

Behandlingen med både krone og facade foretages ved, at tandlægen sliber 1-2 mm af tanden hele vejen rundt om den, hvorefter der tages et aftryk af tanden. Aftrykket sendes til vores tandtekniker, der fremstiller selve facaden eller kronen, som til sidst sættes fast af tandlægen. Behandlingen kræver mindst typisk to besøg. I perioden mellem de to besøg fremstilles en midlertidig tand ligeledes i et tandfarvet materiale.

Har man mistet en eller flere tænder kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en bro. En bro fremstilles på samme måde som en krone, nemlig ved at de involverede tænder slibes til, hvorefter der tages et aftryk. Aftrykket sendes på samme måde som ved kronen til vores tandtekniker, som herefter fremstiller broen i tandfarvet keramik. Broen sættes fast af tandlægen med en tynd plastcement, og den vil hurtigt føles som de naturlige tænder.

Hos Tandlægerne i Biesgade er vi
altid parate til at besvare eventuelle spørgsmål om behandlinger, priser m.m.
Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
Du kan også skrive til os via nedenstående formular.
Tak! Din besked er nu sendt.
Hov! Noget gik galt ved indsendingen af beskeden.