Snorkeskinne

Behandlinger

Mange mennesker lider af snorken, som belaster snorkeren selv, men også andre - ikke mindst partnerens søvn forringes ofte. Ud over at snorken er genererende og forhindrer en stabil nattesøvn, kan det også være et symptom på den medicinske tilstand obstruktiv søvnapnø(OSA), hvor man holder vejret i længere perioder på 10-50 sekunder under søvnen.

Mænd rammes hyppigere af søvnapnø end kvinder. Når søvnen hyppigt afbrydes, har det som regel en række negative konsekvenser – både fysisk og psykisk. Hvis man lider af søvnapnø, kan man opleve at:

• Sove uroligt.

• Svede under søvnen.

• Have øget behov for vandladning i løbet af natten.

 • Være påvirket af træthed/søvnighed i dagtimerne.

• Have morgenhovedpine.

• Have større irritabilitet i dagtimerne.

• Falde i søvn under møder, bilture, biografen og ved selskabeligt samvær.

• Have nedsat koncentrationsevne.

Tilbagevendende snorken og perioder med søvnapnø forringer således livskvaliteten betydeligt både om natten og om dagen.

Tandlæger kan fremstille en snorkeskinne, der holder underkæben en smule fremme i løbet af natten, hvilket forøger luftvejene, så luften kan passere uhindret, og man ikke snorker længere. Samtidig kan en snorkeskinne reducere antallet og varigheden af perioder med søvnapnø.

Tandlægerne i Biesgade har stor erfaring i fremstilling af snorkeskinner, der er tilpasset den enkelte patient. Vi tager tre aftryk af dine tænder, et i overkæben, et i underkæben og et aftryk af, hvordan du bidder sammen. En tandtekniker fremstiller skinnen i akryl, så skinnen passer præcist til dine tænder. Når vi har modtaget skinnen på klinikken igen, instruerer vi dig i at bruge skinnen og at rengøre den. Efter to uger skal du komme ind til en kontrol.

Hos Tandlægerne i Biesgade er vi
altid parate til at besvare eventuelle spørgsmål om behandlinger, priser m.m.
Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
Du kan også skrive til os via nedenstående formular.
Tak! Din besked er nu sendt.
Hov! Noget gik galt ved indsendingen af beskeden.