BEHANDLINGER

Porcelænsfacader

Ved tandfacaderne her placerer tandlægen et tyndt stykke porcelæn på misfarvede, knækkede eller skæve tænder.

Tandfacader:

  • Facader: Her dækkes forsiden af tanden
  • Kroner: Dækning af hele tanden

Både facader og kroner kan gøre tænder lysere og give dem en anden og mere harmonisk facon. Nogle gange kan materialet limes helt uden på tanden, mens det andre gange er nødvendigt at slibe af tanden for at skabe plads til materialet. Ved fremstilling af en facade sliber tandlægen så lidt af tanden som muligt.

Facader eller tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder, og på denne måde er det muligt at gøre et smil mere harmonisk.

En krone fremstilles hvis det ikke mere er muligt at bygge en defekt tand op i plast. En krone anbefales, når der er for lidt tandsubstans tilbage, eller tanden er revnet og er svag som for eksempel en rodbehandlet tand. En krone består i dag typisk af tandfarvet porcelæn, der bliver tilpasset den enkelte patient, og bliver fremstillet, så tanden efter behandlingen ligner en naturlig tand. Man vil typisk ikke kunne se forskel på tanden med kronen og de andre tænder i tandrækken. Kronen er således en smuk og stærk løsning, der holder i mange år.

 

Behandling 

Behandlingen med både krone og facade foretages normalt ved, at tandlægen sliber 1-2 mm af tanden hele vejen rundt om den, hvorefter der tages et aftryk af tanden. Aftrykket sendes til vores tandtekniker, der fremstiller selve facaden eller kronen, som til sidst sættes fast af tandlægen.

Behandlingen kræver typisk mindst to besøg. I perioden mellem de to besøg fremstilles en midlertidig tand ligeledes i et tandfarvet materiale.

 

En tand bro kan være en løsning

Har man mistet en eller flere tænder kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en bro. Vil du vide mere om tand bro, så læs mere her.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:30
Tirsdag
07:30 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 15:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram