ATTRAKTIVT SMIL

Kosmetiske behandlinger

Flere og flere går i dag meget op i deres udseende og får lavet indgreb på kroppen for at blive smukkere. Det gælder også tænderne. Hvor man tidligere kun behandlede tandsygdomme, foretages der i dag indgreb på ellers raske tænder for at gøre dem pænere. Tænderne er vigtige elementer i ansigtets helhed, og nogle mener, at et attraktivt smil kan føre til større selvværd. Mange ønsker også at få det samme hvide smil, som vi dagligt møder i ugeblade, på tv og i film.

 

Mange former for kosmetiske behandliner

Facader eller tandfacader er et tyndt stykke porcelæn, som placeres ovenpå misfarvede, knækkede eller skæve tænder, og på denne måde er det muligt at gøre et smil mere harmonisk. Både facader (hvor forsiden af tanden dækkes) og kroner (hvor hele tanden dækkes) kan gøre tænder lysere og give dem en anden og mere harmonisk facon. Nogle gange kan materialet sættes fast helt uden på tanden, mens det andre gange er nødvendigt at slibe 1-2 mm af tanden væk for at skabe plads til materialet.

En krone fremstilles hvis det ikke mere er muligt at bygge en defekt tand op i plast. En krone anbefales, når der er for lidt tandsubstans tilbage, eller tanden er revnet og er svag som for eksempel en rodbehandlet tand. En krone består i dag typisk af tandfarvet porcelæn, der bliver tilpasset den enkelte patient, og bliver fremstillet, så tanden efter behandlingen ligner en naturlig tand. Man vil typisk ikke kunne se forskel på tanden med kronen og de andre tænder i tandrækken. Kronen er således en smuk og stærk løsning, der holder i mange år.

Behandlingen med både krone og facade foretages ved, at tandlægen sliber 1-2 mm af tanden hele vejen rundt om den, hvorefter der tages et aftryk af tanden. Aftrykket sendes til vores tandtekniker, der fremstiller selve facaden eller kronen, som til sidst sættes fast af tandlægen. Behandlingen kræver mindst typisk to besøg. I perioden mellem de to besøg fremstilles en midlertidig tand ligeledes i et tandfarvet materiale.

Har man mistet en eller flere tænder kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en bro. En bro fremstilles på samme måde som en krone, nemlig ved at de involverede tænder slibes til, hvorefter der tages et aftryk. Aftrykket sendes på samme måde som ved kronen til vores tandtekniker, som herefter fremstiller broen i tandfarvet keramik. Broen sættes fast af tandlægen med en tynd plastcement, og den vil hurtigt føles som de naturlige tænder.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:30
Tirsdag
07:30 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 15:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram