BEHANDLINGER

Snorkeskinne

Mange mennesker lider af snorken, som belaster snorkeren selv, men også andre - ikke mindst partnerens søvn forringes ofte. Ud over at snorken er genererende og forhindrer en stabil nattesøvn, kan det også være et symptom på den medicinske tilstand obstruktiv søvnapnø(OSA), hvor man holder vejret i længere perioder på 10-50 sekunder under søvnen.

 

Når søvnen afbrydes pga. snorken

Mænd rammes hyppigere af søvnapnø end kvinder. Når søvnen hyppigt afbrydes, har det som regel en række negative konsekvenser – både fysisk og psykisk. Hvis man lider af søvnapnø, kan man opleve at:

  • Sove uroligt.
  • Svede under søvnen.
  • Have øget behov for vandladning i løbet af natten.
  •  Være påvirket af træthed/søvnighed i dagtimerne.
  • Have morgenhovedpine.
  • Have større irritabilitet i dagtimerne.
  • Falde i søvn under møder, bilture, biografen og ved selskabeligt samvær.
  • Have nedsat koncentrationsevne.

Tilbagevendende snorken og perioder med søvnapnø forringer således livskvaliteten betydeligt både om natten og om dagen.

 

Få snorkeskinne hos tandlægen

Tandlæger kan fremstille en snorkeskinne, der holder underkæben en smule fremme i løbet af natten, hvilket forøger luftvejene, så luften kan passere uhindret, og man ikke snorker længere. Samtidig kan en snorkeskinne reducere antallet og varigheden af perioder med søvnapnø.

Tandlægerne i Biesgade har stor erfaring i fremstilling af snorkeskinner, der er tilpasset den enkelte patient. Vi tager tre aftryk af dine tænder, et i overkæben, et i underkæben og et aftryk af, hvordan du bidder sammen. En tandtekniker fremstiller skinnen i akryl, så skinnen passer præcist til dine tænder. Når vi har modtaget skinnen på klinikken igen, instruerer vi dig i at bruge skinnen og at rengøre den. Efter to uger skal du komme ind til en kontrol.

Ring til os på telefon 98 52 07 07 og hør mere om dine muligheder. Find flere kontaktoplysninger her.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:30
Tirsdag
07:30 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 15:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram