RÅD FOR TANDLÆGESKRÆK

Tandlægeskræk

Mange mennesker lider i større eller mindre grad af tandlægeskræk, og vi kender sikkert alle den nervøse følelse i maven, når man træder ind af døren hos tandlægen. Hos nogle er denne nervøsitet så stor, at man kan tale om decideret tandlægeskræk, og det kan desværre betyde, at man helt undgår besøg hos tandlægen. Tandlægeskræk opstår typisk som følge af en ubehagelig oplevelse i forbindelse med tandbehandling.

 

Tandlæger med speciale i tandlægeskræk

Hvis man er bange for at gå til tandlægen, kan selv de mindste indgreb være en stor udfordring. Det er vi bevidste om ved Tandlægerne i Biesgade, og vi gør alt, hvad vi kan for at afhjælpe tandlægeskræk og få dig godt igennem din behandling i dit tempo.

Ved det første besøg laver tandlægen blot en undersøgelse og tager et par røntgenbilleder, før tandlægen og patienten i fællesskab planlægger det videre forløb.Tandlægens 10 råd til dig med tandlægeskræk

Angst for tandbehandling har mange udtryksformer og grader. Ofte har angsten noget at gøre med din måde at tænke på. Ved at følge nogle enkle råd kan du aktivt være med til at forhindre, at angsten får overtaget, og i stedet lære dig selv at få det bedre med at gå til tandlæge.

1. For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig.

2. Vælg en tandlæge, som du har tillid til, og som interesserer sig for behandling af mennesker med angst for tandbehandling. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.

3. Forbered dig til tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen. Prøv eventuelt også, om musik kan hjælpe dig. Det kan være speciel musik til afspænding eller bare din egen musik, som du kan lytte til via din telefon, mens du er hos tandlægen.

4. Mød altid veludhvilet og afstresset op til behandling. Vælg helst tider om formiddagen, så du ikke skal være nervøs hele dagen. Medbring evt. et familiemedlem eller en god ven, som kan støtte dig under behandlingen. Kom 5-10 minutter før behandlingstidspunktet.

5. Få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en god rytme. Start med hyppige besøg, helst hver tredje måned, og lad så besøgsintervallerne blive længere og længere, alt efter behovet for almindeligt tandeftersyn. Overhold mødetidspunkterne og meld ikke afbud.

6. Lav en aftale om, hvad behandlingsforløbet skal omfatte, hvor meget det haster, og hvor meget det skal koste.

7. Bed din tandlæge om at forklare, hvad der skal foregå under behandlingen. Lav en aftale om, at du kan give et signal, fx løfte en hånd i vejret, hvis du ønsker en pause.

8. Tal med din tandlæge om, hvordan behandlingen kan blive så smertefri som mulig (lokalbedøvelse). Det kan også være en mulighed at få et beroligende middel inden behandlingen.

9. Du kan bede tandlægen om et håndspejl, så du kan se, hvad der bliver lavet. For nogle mennesker kan det være en hjælp at følge med i behandlingen.

10. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.

Ring til os på telefon 98 52 07 07 og hør mere om dine muligheder. Find flere kontaktoplysninger her.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:30
Tirsdag
07:30 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 15:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram