BEHANDLINGER

Tand proteser

Mistes én eller flere tænder, kan der opstå problemer med at tygge, tale, udseendet, samt det kan være socialt og psykisk hæmmende. Har man ikke økonomisk mulighed for en fastsiddende implantat- eller brobehandling, kan tabte tænder erstattes af en aftagelig protese.

 

Delprotese

Da det kun er dele af tandsættet, der skal erstattes, kaldes dette en delprotese. En delprotese består af et støbt metalstel af og akryltænder i samme farve som de resterende tænder. Tænderne er desuden fastsiddende i lyserødt akryl, der har samme farve som tandkødet. Protesen sidder godt fast på de resterende tænder med små metalbøjler. I enkelte tilfælde kan tandlægen lave en hurtigere og billigere delprotese ved at undlade metalstellet.

En delprotese/unitor kan være en ganske udmærket løsning til erstatning af mistede tænder. Som patient er det dog vigtigt at vide, at man ofte kan erstatte manglende tænder med fastsiddende tandbroer eller implantater.

 

Helprotese

Hvis man har mistet alle sine tænder eller er de resterende tænder er i så dårlig en forfatning, at de ikke kan besvares, er der mulighed for at erstatte de manglende tænder med en helprotese, tidligere kaldt gebis. En helprotese består af af naturligt udseende tænder, der sidder fast i tandkødsfarvet akryl. Tænder og akryl udformes og placeres, så det ser så naturligt ud som muligt og passer til den enkeltes ansigtsprofil. Man kan desuden efterligne de gamle tænder og stille protesetænderne op med små skævheder, misfarvninger og evt. guldkroner, hvilket vil gøre det svært for andre at se, at det ikke er egne tænder.

I nogle tilfælde vil patienter føle sig generet af en helprotese, dette også selvom det er en veludført og velfungerende protese. Her er det muligt at lave en implantatunderstøttet helprotese, hvor proteserne fæstnes til kæben via tryklåse og sidder stabilt fast.

---------------

Selv om man har helproteser eller delproteser, er det stadig vigtigt at få tjekket sin mund og slimhinder regelmæssigt ved tandlægen. Desuden slides proteserne, og det kan derfor blive nødvendigt at ændre på dem med tiden.

Tandlægerne i Biesgade laver rigtig mange proteser, og vi har stor erfaring i dette. Vi har ofte lavet proteser, hvor andre har vurderet, at dette ikke var muligt.

Åbningstider

Mandag
07:30 - 16:30
Tirsdag
07:30 - 16:30
Onsdag
07:30 - 16:30
Torsdag
07:30 - 18:00
Fredag
07:30 - 15:00

Bestil tid

Vores telefoner er åbne alle hverdage fra kl. 7:30
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram